CARLSON INVESTMENTS SE Raportuje silne wyniki finansowe za II kwartał 2023 r.

KOMUNIKAT PRASOWY

Warszawa, 23. sierpnia 2023

CARLSON INVESTMENTS SE Raportuje Silne Wyniki Finansowe za II kwartał 2023

Warszawa, 23. sierpnia 2023, Carlson Investments SE, globalnie notowany VC, z dumą ogłasza wyniki za II kwartał 2023 roku. Spółka odnotowała znaczący postęp, podkreślając swoje zaangażowanie w demokratyzację prywatnych inwestycji venture. Założona w 2003 roku, Carlson działa bez ograniczeń czasowych, co odróżnia go od standardowych VC. Oferuje bezproblemowy dostęp i wyjście na różnych rynkach dla inwestorów o różnej skali, posiadając ponad 30 interesujących projektów w swoim portfolio.

Ten kwartał był kolejnym kamieniem milowym w podróży spółki, związanym z istotnymi działaniami rozwojowymi i strategicznymi przejęciami, prowadzącymi do zwiększonej rentowności i imponującego wzrostu wartości.

Aleksander Gruszczyński, Przewodniczący Zarządu mówi: „Drugi kwartał był kolejnym znaczącym osiągnięciem w naszej podróży strategicznej ewolucji i generacji wartości. Nasze nieustanne wysiłki mające na celu zwiększenie rentowności naszego konglomeratu odegrały kluczową rolę w naszym rozwoju.”

Aby zapoznać się z pełnym raportem i szczegółowymi danymi finansowymi, odwiedź stronę internetową IR Calrson Investments IR website.

O CARLSON INVESTMENTS SE:

Carlson Investments SE, działający od 2003 roku, jest spółką notowaną na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie oraz na Giełdach we Frankfurcie, Stuttgarcie, Monachium i na platformie Gettex, która została utworzona w celu zapewnienia dostępu do możliwości inwestycji w kapitał venture w Europie, Ameryce Północnej i Azji, ze szczególnym uwzględnieniem Europy Środkowo-Wschodniej. Jesteśmy otwarci (bez ograniczeń czasowych), nie ma potrzeby wyjścia pod presją czasu, jak w przypadku standardowych VC. Łatwy dostęp i wyjście za pośrednictwem jednego z rynków dla nawet najmniejszych inwestorów. Spółka posiada ponad 30 obiecujących projektów w swoim portfolio. W szczególności Grupa Kapitałowa składa się z podmiotów o profilu technologicznym, charakteryzujących się innowacyjnymi produktami, usługami lub innymi rozwiązaniami organizacyjnymi. Zainteresowania Grupy obejmują współpracę i zaangażowanie w międzynarodowe projekty, spółki i fundusze, bez ograniczeń terytorialnych, w tak szerokich dziedzinach i branżach jak IT, DeepTech, SaaS, FinTech, MedTech, CleanTech, IoT, Augmented Reality, Artificial Intelligence, Nanotechnology, Nanorobotics, Machine Learning, Biotechnology, Medicine, Education, Pharmacology, Consumer Food, a także branże związane z historyczną działalnością Emitenta, tj. energyCARLSON INVESTMENTS SE HOTBLOK POLSKA Sp z o.o. BLOOM VOYAGES Sp z o.o. HELVEXIA PTE LTD SINGAPUR PAYMIQ FINANCIAL GROUP Ltd PAYMIQ EUROPE Sp. z o.o. CARLSON VENTURES S.A CARLSON VENTURES S.A. ONE ASI SKA TECHVIGO Sp. z o.o. GAUDI MANAGEMENT S.A. CARLSON CAPITAL PARTNERS Sp. z o.o. CARLSON INVESTMENTS

KONTAKT DLA MEDIÓW:

Aleksander Gruszczyński, Prezes Zarządu

aleksander@carlsonvc.com

pr@calrsonvc.com

ZASTRZEŻENIE:

Publikacja ta nie stanowi ani oferty sprzedaży, ani zachęty do zakupu papierów wartościowych. Niektóre oświadczenia zawarte w niniejszym komunikacie mogą stanowić „przyszłościowe oświadczenia”, które wiążą się z szeregiem ryzyk i niepewności. Przyszłościowe oświadczenia są ogólnie rozpoznawalne przez użycie słów „może”, „będzie”, „powinno”, „planuje”, „oczekuje”, „przewiduje”, „szacuje”, „wierzy”, „zamierza”, „projektuje”, „cel”, lub „docelowy” lub ich negatywów lub innych wariacji tych słów lub porównywalnej terminologii. Przyszłościowe oświadczenia opierają się na założeniach, prognozach, szacunkach, projekcjach, opiniach lub planach, które są z natury obarczone znaczącymi ryzykami, a także niepewnościami i zdarzeniami losowymi, które mogą ulec zmianie. CARLSON INVESTMENTS SE ani żadne z ich powiązanych podmiotów nie podejmują żadnych zobowiązań dotyczących aktualizacji ani nie oczekują publicznej aktualizacji lub rewizji jakichkolwiek przyszłościowych oświadczeń lub innych informacji zawartych w niniejszym komunikacie, chyba że wymaga tego prawo.

POPRZEDNIA STRONABACK NASTĘPNA STRONANEXT